ខជើងទា​ផាក់ឡូវ​ - Business Buddhism

Website



ខជើងទា​ផាក់ឡូវ​

ចែករំលែកចំណេះដឹង




 ៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ជើងទា​ផាក់ឡូវ ១០​ជើង

២- ខ្លាញ់​ជ្រូក​ទំហំ ៥x៥ ស.ម ៣បន្ទះ

៣- ផ្សិត​ចិន​ក្រៀម ៥ដើម

៤- ខ្ទឹមស​ ដំ​បំបែក ១០កំពិស

៥- ឫ​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ៣ដើម

៦- ម្រេច​គ្រាប់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

៧- ស្ករស ១ស្លាបព្រា​កាហ្វេ

៨- ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ

៩- ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាបាយ

១០- ទឹកស៊ុប ១/២ ពែង

១១- ប៊ីចេង បន្តិច

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- ជើងទា​ផាក់ឡូវ​ ៥គូ, ខ្លាញ់ជ្រូក​ទំហំ ​៥x៥ ស.ម ៣បន្ទះ, ​ផ្សិត​ចិន​ ៥ដើម, ​ខ្ទឹមស​ ដំ​បំបែក ​១០កំពិស​, ឫ​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ​ ៣ដើម, ​ម្រេច​គ្រាប់​ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ,​ ស្ករស ​១ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ , ប្រេងខ្យង​ ១ស្លាបព្រាបាយ, ​ប្រេងល្ង ​១ស្លាបព្រាបាយ​ , ទឹកស៊ុប​ ១/២ ពែង ,​ ប៊ីចេង ​។

២- ផ្សិត​ចិន​ ត្រាំទឹក​អោយ​ទន់​ កាត់​ផ្នែក​ចាស់​រឹង​ចេញ ​។

៣- កាប់​ជើងទា​ ជា​កង់ៗ ​ដាក់​តម្រៀប​ក្នុង​ឆ្នាំងដី​ ដែល​រៀប​ខ្លាញ់​ជ្រូក​ ពីក្រោម​ជាស្រេច ​ដាក់​ផ្សិត​ចិន ​ខ្ញី ខ្ទឹមស​ ឫ​ជីរវ៉ាន់​ស៊ុយ ​ម្រេច ។

៤- ផ្សំ​ស្ករ​ ប៊ីចេង ​ប្រេងខ្យង ​ប្រេងល្ង​ ទឹកស៊ុប ​ចូល​ជា​មួយគ្នា​ ស្រោច​ក្នុង​ឆ្នាំងដី​ បិទ​គម្រប​ ដាក់លើ​ចង្ក្រាន​ ចំហុយ​ រហូត​នៅ​ទឹក​តិចៗ​ ទទួលទាន​ជាមួយ​ទឹកជ្រលក់​ជូរ ​និង​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ៕

kh